Jopas nyt jotakin, aikaa viimeisestä blogin päivityksestä on suorastaan luvattoman kauan. Äkkiä itseä niskasta kiinni!

Tässä muutama kuva eräältä kauniilta, mutta kylmältä tammikuiselta päivältä.Koirien kanssa lenkkeillessäni edestäni lensi tien vierustan puuhun tikka, joka kiinnitti huomioni. Se ei ollut käpytikka, ja arvoinkin mielessäni, että mikähän laji on kyseessä. Koska tikka oli yksin, kokoa ei osannut oikein arvioida. Ajattelin sen olevan ehkä valkoselkätikka. Onneksi oli kamera mukana ja sain siitä kuvan. Kuva facebookkiin, ja ei mennyt kauaa, kun laji oli selvitetty. Eli kyseessä oli naaraspuolinen pikkutikka. Komea oli tikka ja antoi mennä suht lähelle, eikä häiriintynyt puun ympärillä juoksevasta koirastakaan.Päivä oli kyllä todella kaunis ja taivaalla oli jännä valoilmiö. Onko tuo sateenkaari halo?


Lintulaudalla on ollut vilskettä. Mitään erikoisempia lintuja ei ole vielä näkynyt.  Kuvassa muuten urpiaisia ikkunan läpi kuvattuna.

Tässä jonkinlainen lista tähän astisista laudan vieraista:

Talitiainen
Sinitiainen
Hömötiainen
Töyhtötiainen
Punatulkku (niitä on yllättävän paljon parhaimmillaan)
Harakka
Närhi
Urpiainen (n. 20 linnun parvi)
Keltasirkku
Alkutalvesta näkyi mustarastaskin

Ja tietysti 4 kappaletta oravia.

Lensipä tästä ylitse eräänä päivänä upea ja uljas maakotka. Se lensi harakkaparven keskellä, harakat näyttivät ihan pikkulinnuilta sen rinnalla. Kerrassaan UPEA lintu. Samana päivänä lensi ikkunaan varpuspöllö, joten ei hassumpi lintubongauspäivä. Mainittakoon, että pöllö jatkoi vielä matkaa tällin jälkeen.