Kuka se siellä istuu venetalaan katolla..



Kurkataanpa lähempää..

Kappas, kalalokkihan se siinä!



Langalla istuskeli pari haarapääskyä. Niistä oli hirvittävän vaikea saada kunnollista kuvaa, mutta tässä tämmöinen.



Västäräkki sen sijaan vietti aikaa pellon keskellä olevan hökkelin päällä ja mietti syntyjä syviä..



Tuttu joutsenpariskuntakin tuli paikalle. Otin niistä monta kuvaa, mutta 89% kuvista on sellaisia, missä linnut on aivan "puhki palaneita" eli ihan valkoisia ilman mitään mistä ottaa kiinni.



Kun toiset vielä nukkuvat ja aurinko nousee on lintubongari jo laiturilla kamera valmiina. En kylläkään herännyt vartavasten kuvaamaan, mutta kun koira herätti niin ajattelin mennä katsomaan jos järvellä olisi liikettä. Aika hiljaista oli.. tai no ei hiljaista.. kauempana olevat joutsenet pitivät ihan kiitettävää ääntä.



Yksinäinen kuikka oli aamupesulla ja suki höyhenpukuaan pitkän tovin.



Västäräkki kävi läheisessä puskassa poseeraamassa kameralle ja hetken siinä oltuaan lennähti pois.  Talitintit pitivät omaa elämäänsä ja lentelivät nopeasti puusta puuhun.



Päivän jo valjettua alkoi taas räkättirastaiden konsertti. Niitä olikin paljon. Pelto täynnä matoja haalivia räkättejä.. mahtaa olla isot poikueet tulossa, kun ruuan keruu oli tauotonta. Kuvassa oleva räkäkättirastas on varmaan lähellä pesäänsä ja yritti kenties karkoittaa tunkeilijaa tai jotain, koska piti hirveetä räkätystä.



Tässä kesän ensimmäinen mökin linnut raportti :)